20000 FT FELLETT INGYEN SZÁLLÍTJUK MEGRENDELÉSEDET

 

Őszi bakancslista 2022-09-25 14:07:55

2022. szeptember 25, vasárnap 14:07

Őszi bakancslista

  A hűvösebb idő beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kuckózós esték, a puha plédek és forró italok nyújtotta meghitt semmittevés. Ez olykor édes, olykor mélabús, egyik esetben sem árt, ha van egy check list-ünk, ami segít a jelenben maradni, megélni ezt a csodálatos évszakot is. Összeszedtem hát 15 dolgot, amit semmiképp sem szeretnék kihagyni idén, és jó kutyagazdi lévén, a négylábú családtagot is bevontam a buliba: 5 ráadás pont őket illet a végén.

Arra bíztatlak, tarts te is velem, velünk!
 
1. Plédbe bújva bruncholni egy teraszon– Nem tudom más hogy van vele, de én imádom az érzést, amikor a hideg már megcsípi az arcomat, de a nap még aranyló bevonatot von a városra. Nekem ezeken a reggeleken esik a legjobban a brunch, pléddel körül ölelve egy kiülős hely teraszán. Kutyussal még jobb! (Fontos: figyeljünk oda, hogy csak abban az esetben vigyük az ebet is, ha az neki is komfortos, nem terheli meg mentálisan a túl sok inger, nem reaktív emberre, más kutyára.)
2. Kirándulás egy közeli erdőben. Hallgatni, ahogy az avar ropog a lábunk alatt. (Fontos: ne felejtsük otthon a Bag Organi kakizacsit sem, hogy ha szükséges, tudjuk használni. Hagyjunk rendet és tisztaságot magunk után a természetben is.)
3. Tökfaragás. Készüljenek azok a csodás halloweeni dekorok.
4. Őszi keksz sütés. Fahéjas, almás, sütőtökös. Természetesen gazdinak való, és kutyus verzióban egyaránt.
5. Kuckózós este egy bögre teával, vagy egyéb forró itallal, na meg persze a kedvenc filmünkkel, könyvünkkel. Jöhet a puncs, de véleményem szerint sosincs elég korán a forralt borhoz sem.
6. Termés és falevél gyűjtés. Öltöztessük őszbe az otthonunkat! (Nagyon fontos: A vadgesztenye és makk mindig biztonságos helyen legyen a kutyustól, véletlenül se tudja azt ellopni, ugyanis mérgezőek.)
7. Pumpkin Spice Lattét inni. Jöhet a kész kávézós, az ízesített kapszulás, a bolti vagy a házilag készült szirupos verzió – a lényeg, hogy „itt a PSL szezon” !
8. Amerikai focit nézni. Hamár Pumpkin Spice, akkor ne feledkezzünk el az NFL szezonról sem.
9. Tökföldre menni
10. Tárasjáték estet tartani, ahol a 4-es pontban sütött keksz el is fogyhat.
11. Újra olvasni a kedvenc könyvünket. Egy forró tea mellett, az erkélyen ülve egy csípős őszi reggelen, a fürdőkádban egy illatos forró fürdő közben, a Normafán üldögélve..
12. Turizás. Kötött pulcsik, puha, meleg holmik beszerzése.
13. A nyári zsongás után megállni, és befelé fordulni egy kicsit. Hála napló elkezdése.
14. Újra gondolni a háztatást a környezettudatosság jegyében. Tisztítószerek és egyéb kellékek leváltása tudatos verzióra. (Nem azonnal kidobni az éppen frissen előszedett műanyag szivacsot és helyette kitenni a lufát. Amikor valami elfogy, elhasználódik, akkor már a környezet barát terméket beszerezni helyette.)
 
15. Ételpazarlás megszüntetése. Előre megírt menü alapján főzni, szezonális hozzávalókból. (Tipp: nyomtatható lapok helyett használd a telefon jegyzetek alkalmazását, vagy a régóta a fiókban heverő füzeteket.)
 
+5 kutyás program:
1. Kirándulni egy új helyre, ahol még nem járt a kutyusunk. Amíg mi gesztenyét, falevelet és őszi ízeket gyűjtünk, ő had szerezzen új élményeket, ingereket, szagokat.
2. Új kutyabarátokkal találkozni. Elnézni egy új futtatóba, találkozni az instacimborával akivel eddig sose jött össze.
3. Ha eddig halogattad, beiratkozni kutyasuliba, felkeresni egy trénert, esetleg elkezdeni egy új kutyás sportot.
4. Beszerezni az immunerősítő étrendkiegészítőket a hűvösebb időre. Na meg a vedlésre. Plusz alpontként említeném a vedlési időszak túlélését.
5. Szortírozni a kutyus cuccait. Kopott, elhasznált játékok, felszerelések - semmi keresnivalójuk a lakásban.
Vissza a bejegyzésekhez